Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Μπατσοκρατία

...Γρήγορα και σταθερά ξεδιπλώνεται όλο και με μεγαλύτερη ευκρίνεια ο κόσμος που έχουν εμπνευστεί ο νεοφιλελευθερισμός και οι εκφραστές του. Για σένα.

Η οικονομική σου ανέχεια παίρνει αγκαζέ την περιστολή των όποιων δικαιωμάτων σου δώσανε μέχρι σήμερα και σουλατσάρουν ανερυθρίαστα στη ζωή σου.

Ένας μπάτσος θα είναι πια για πάντα μπροστά σου.

Στο σχολείο για να σε ρωτάει ποια είναι τα πολιτικά φρονήματα των γονιών σου ως τη δουλειά (αν έχεις ακόμη) προκειμένου να σε κατηγορεί για μετάδοση στρατιωτικών μυστικών.

Οσονούπω θα μπει και στο σπίτι σου (σε κάποιους έχει μπει ήδη, να ξέρεις) για να ελέγξει ποια βιβλία διαβάζεις, τι μουσική ακούς, ποιος είναι ο τηλεφωνικός σου κατάλογος, με ποιους κάνεις παρέα. 

Προχθές, χτύπησε την πόρτα του καθεστωτικού Μέγκα και του καθεστωτικού Σταύρου Θεοδωράκη για να τους πει πως δεν πρέπει να μεταδώσουν την εκπομπή του για το Φαρμακονήσι.

Σκέψου!

Πήγαν να τα βάλουν με τους φίλους τους!

Δεν λογαριάζουν ούτε φιλίες, ούτε ιερά κι όσια όταν πρόκειται να χειραγωγήσουν, να ελέγξουν, να ποδηγετήσουν.

Σκέψου, τι θα γίνει όταν πάνε να λογαριαστούν μαζί σου.

Θα σε φάει η μαρμάγκα, καημένε. Που σ' έχει φάει ήδη, εδώ που τα λέμε.

(ΥΓ. Περπατούσα στην Ερμού το μεσημέρι. Στη γωνία με Αιόλου περίπου 10 μηχανές Δέλτα, Δίας κ.ο.κ. είχαν περικυκλώσει τρία παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι, όχι πάνω από 22 χρονών. Τα παιδιά γελούσαν. Δεν ξέρω τι έκαναν και τα περικύκλωσαν. Κανείς δεν ήξερε τριγύρω. Ούτε οι μπάτσοι απαντούσαν. Τουλάχιστον ώσπου να φύγω. 20 μπάτσοι για 3 παιδιά. Αυτό.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου