Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Οι δούλοι.


"Δεν θα απαγορεύονται μόνον οι απεργίες των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, αλλά και οποιουδήποτε άλλου κλάδου", λέει η -μεταφέρω την προπαγάνδα του Μουρούτη- ρεπόρτερ που ξημεροβραδιάζεται στο παράθυρο της αποχαυνωτικής τηλοψίας καθημερινές τε και σαββατοκύριακα.

Δηλαδή, "σκάσε και δούλευε", αν δεν ανήκεις πια ήδη στο 1,5 περίπου εκατομμύριο των ανέργων.

Δηλαδή, "σκύψε το κεφάλι, μην αντιδράς".

Λείπουν οι αλυσίδες πια.

Αυτές οι μεγάλες που μπαίνουν στα πόδια και είχαν οι νέγροι σκλάβοι στην Αμέρικα του 1619.

Η ιστορία λέει πως εκείνη τη χρονιά, το πλήρωμα ενός ολλανδικού πλοίου αποβιβάζει στην πόλη Τζέιμστάουν της Βιρτζίνια 20 μαύρους Αφρικανούς ως αντάλλαγμα για την προμήθεια κάποιων αγαθών.

Βολεύονται έτσι οι δύο πλευρές που συναλλάχθηκαν και ταυτόχρονα καθώς η σχετική νομοθεσία είναι αρκετά ακαθόριστη και ελαστική, οι 20 μαύροι Αφρικανοί κηρύσσονται -δια νόμου-δούλοι για ολόκληρη τη ζωή τους, με δικαιώματα λιγότερα και από ζώα.

Σε λίγο καιρό η χώρα γέμισε από τέτοιους δούλους...από τέτοιους νόμιμους δούλους...

Που τους ευνούχιζαν, τους έκοβαν τ' αυτιά, τους έκαιγαν τη σάρκα με πυρακτωμένο σίδερο, τους έβαζαν σε βαρέλια με καρφιά και ένα σωρό άλλα βασανιστήρια, γιατί αυτοί οι άνθρωποι ήταν απλώς δούλοι...που υπηρετούσαν τον αφέντη τους.

Όπως υπηρετείς και θα υπηρετείς σε λίγο ακόμα πιο "καλά" εσύ, δειλέ και μοιραίε, την κυβέρνηση του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη. Τη δικτατορία τους δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου