Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η... διευθύντρια σχολείου.



Ως σωστός γονιός, ξυπνάς μια μέρα τέλη Μαΐου, κι αρχίζεις να ψάχνεις στο ίντερνετ τι δικαιολογητικά χρειάζονται για το παιδάκι σου προκειμένου να το γράψεις στο δημόσιο σχολείο, καθότι τα λεφτά τελειώσαν και το ιδιωτικό δεν μπορείς πια να το πληρώσεις.

Αφού βρίσκεις τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, λες, ας κάνω κι ένα τηλεφώνημα στο σχολείο -που πρόκειται να το εγγράψεις-, για να τσεκάρεις τα... δεδομένα.

Σηκώνεις το τηλέφωνο και με ευγένεια ζητάς να μιλήσεις με τον υπεύθυνο.

"Εγώ είμαι η διευθύντρια" σου απαντάει κάποια γυναικεία φωνή από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. 

Της εξηγείς το λόγο του τηλεφωνήματος σου και ζητάς να μάθεις κι από πρώτο χέρι -υποτίθεται- το τι δικαιολογητικά χρειάζονται. 

"Θα φέρεις ένα πιστοποιητικό γέννησης, ένα λογαριασμό απ' το σπίτι που μένεις, μια εξέταση από γιατρό...", σου απαντάει η γυναικεία φωνή στον ενικό, λες και ήσασταν συμμαθήτριες στις Ουρσουλίνες το πάλαι ποτέ.

Παρακάμπτεις την αγένεια του ενικού και συνεχίζεις να ρωτάς με ευγένεια. "Θα μπορούσατε να βγάλετε εσείς το πιστοποιητικό γέννησης αυτεπάγγελτα;".

"Όχι, βέβαια", σου απαντάει ορθά-κοφτά η γυναικεία φωνή.

"Μα γιατί; Αφού στην εγκύκλιο του υπουργείου το γράφει ξεκάθαρα ότι γίνεται αυτεπάγγελτα", απορείς.

"Τι λες; Δεν γίνονται αυτά..." ανταπαντά και πάλι ορθά-κοφτά.

"Καταρχήν, μιλήστε μου στον πληθυντικό γιατί δεν με γνωρίζετε κι από χθες", της λες και ζητάς να μάθεις για ποιο λόγο αρνείται την εντολή που έχει πάρει από την υπηρεσία της.

"Δεν θα μας βάλεις τώρα σ' αυτόν τον κόπο", απαντά και πάλι με το γνωστό ύφος νταλικέρη.

"Καλά, τότε πείτε μου εάν η εξέταση από το γιατρό..." δεν προλαβαίνεις να ολοκληρώσεις τη φράση σου και σου λέει σε άπταιστο ενικό: "Αφού το θέτεις έτσι, δεν θα σου πω τίποτα. Τα έχω αναρτήσει όλα έξω, έλα να τα δεις".

Κλείνεις το τηλέφωνο και σιχτιρίζεις την ώρα και τη στιγμή που ο Γιωργάκης (τι, ποιος Γιώργος; Ένας είν' ο Γιώργος το λεβεντόπαιδο) μας έβαλε στο μνημόνιο (sic! Τι στο καλό; Κάποιον πρέπει να βρίσεις!).

Την άλλη μέρα, πηγαίνεις απ' έξω απ' το σχολείο το ίδιο, να δεις την ανακοίνωση της νταλικέρισσας διευθύντριας.

Προς μεγάλη σου έκπληξη διαπιστώνεις πως -εκτός των άλλων- αποφάσισε από μόνη της και το πόσο θα διαρκέσουν οι εγγραφές!!! Όχι ως τις 21 Ιουνίου -όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας-, αλλά ως τις 14 Ιουνίου!!!

Ελλαδάρα αθάνατη, εσύ και τα άξια τέκνα σου...

(Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου