Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ο Σακκάς και η παρατεταμένη προφυλάκιση του.



Φαντάζομαι, λατρεμένε μου καναπεδάκια, πως δεν έχεις πάρει μυρωδιά για ένα τύπο ονόματι Κώστα Σακκά και μια απεργία πείνας που κάνει.

Και γιατί να πάρεις άλλωστε; Τι είναι; Κανένα ευυπόληπτο μέλος της κοινωνίας μας, τύπου "Γιώργος Παπακωνσταντίνου", "Άκης Τσοχατζόπουλος" ή "Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζόπουλου";

Άκου, όμως, βρε παιδί μου και διάβασε, γιατί καμιά φορά μπορεί να βρεθείς κι εσύ τυλιγμένος σε μια κόλλα χαρτί. Και, -μεταξύ μας- ίσως να μην αργήσει αυτή η μέρα που ακόμα και το πως θα λες το "καλημέρα" θα αποτελεί αδίκημα...

Ο Σακκάς λοιπόν παραμένει προφυλακισμένος, προσωρινά κρατούμενος δηλαδή χωρίς δίκη, εδώ και 3 (τρία) χρόνια, με ποινική δίωξη 2 (δύο) φορές για το... ίδιο αδίκημα.

Συνελήφθη στις 4/12/2010 στην Αθήνα και απολογήθηκε για τα αδικήματα της ένταξης σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Συμπληρωματικά του απαγγέλθηκε κατηγορία για ένταξη στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Κατά τη διάρκεια της προσωρινής του κράτησης και συγκεκριμένα δύο μήνες πριν από τη συμπλήρωση του 18μηνου του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για το ίδιο αδίκημα δηλ της ένταξης στην οργάνωση ΣΠΦ.

Όπως λέν οι δικηγόροι, το ανώτατο χρονικό όριο της δεύτερης προφυλάκισης του είναι 12 μήνες. Όταν όμως αυτό συμπληρώθηκε, αντί να αφεθεί ελεύθερος, η κράτησή του παρατάθηκε για ακόμη ένα εξάμηνο. Εν τω μεταξύ, η πρώτη του δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη δεν έχει καν αρχίσει.

Δεν ξέρω τα νομικίστικα, ούτε με απασχολεί.

Αυτό που ως απλός και (εξυπακούεται φευ!) "λογικός" άνθρωπος καταλαβαίνω είναι ότι δεν μπορείς να παραμένεις περίπου 3 χρόνια προφυλακισμένος και να παρατείνεται η προφυλάκισή σου και να στερείσαι την ελευθερία σου χωρίς να έχεις καν δικαστεί. 

Και σκέψου, λατρεμένε μου καναπεδάκια, αυτός ο άνθρωπος να αθωωθεί στο τέλος! 

Μέχρι τότε, περνάει τις ώρες του στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, εξαντλημένος από την απεργία πείνας που κάνει...

Και τώρα, λατρεμένε μου καναπεδάκια, μπορείς να αλλάξεις κανάλι στην τηλεόραση σου. 

Ουπς! Μπάρες στην ΕΡΤ;

(ΥΓ. Αυτό που με εντυπωσιάζει στους συντρόφους του αναρχικούς είναι το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που επιδεικνύουν προς το Σακκά και προς οποιοδήποτε Σακκά-σύντροφό τους διώκεται... Γέμισε η Αθήνα αφίσες και τρικάκια. Έσκυψα και πήρα ένα χθες βράδυ. Και μετά έψαξα να μάθω. Ψάξε κι εσύ. Μην καταπίνεις αμάσητο ότι μας δίνουν.)



1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/6/13, 7:05 μ.μ.

    Και στην Θεσσαλονίκη έχουν γεμίσει αφίσες και χαρτάκια, τις προάλλες είχαν μηχανοκίνητη πορεία. Είναι απαράδεκτο η δικαιοσύνη να λειτουργεί κατα το δοκούν της φασιστικής κυβέρνησης μας(μπλιάχ). Είναι ανατριχιαστικό, αναρωτιέμαι, εάν ήμουν εγώ στην θέση του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή