Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Το χάπι της... happy αποχαύνωσης...

Ακούγοντας τη νέα διαφήμιση του γνωστού πολυκαταστήματος-παιχνιδάδικου απλώς... έπεσα απ' τα σύννεφα (κατά την προσφιλή έκφραση της δεκαετίας του 2000).

Ο διαφημιστής -καθαρός εκπρόσωπος του νεοφιλελευθερισμού και βαθύς γνώστης της τέχνης της προπαγάνδας και του ψυχολογικού ελέγχου- αποφάσισε πως είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή, η στιγμή της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης, για να "δουλέψει" στο ασυνείδητο των μικρών καταναλωτών, αλλά και των μεγάλων, η επόμενη μέρα της αποχαύνωσης, της απάθειας, του ελέγχου, της παραίτησης.

Πάρε ένα χάπι, αγάπη μου, που θα στο γράψει και ο ΕΟΠΥΥ και θα νιώσεις καλύτερα ψωνίζοντας από το παιχνιδάδικο...Θα είσαι τουλάχιστον happy...

Πάρε ένα χάπι και εν γένει. Ποιος ο λόγος να έχεις άποψη, να κάνεις κριτική, να στέκεσαι στα πόδια σου, να αμφισβητείς, να προβληματίζεσαι, να μην καταπίνεις ότι σου σερβίρουν; Ποιος ο λόγος να έχεις αξιοπρέπεια; Ποιος ο λόγος να είσαι αυθύπαρκτη προσωπικότητα;

Πάρε το χάπι σου, λατρεμένε μου καναπεδάκια, και ξέχνα τα προβλήματα, την ανεργία σου, τη μείωση μισθού σου, την καταπάτηση των δικαιωμάτων σου, το κόψιμο της σύνταξής σου, τις αυξήσεις στα δημόσια αγαθά... Ξέχνα. 

Κι αφέσου στο χάπι σου... Μαστούρα...

Μην ερωτεύεσαι, μην φλερτάρεις, μην βγαίνεις, μην προσπαθείς για την καλύτερη εικόνα του εαυτού σου...

"Μην πας σε ψυχολόγους, άσε τους διαιτολόγους, κι αν η ζωή σου μοιάζει, ξεφούσκωτο μπρατσάκι, η λύση είναι ευθύς να ΚΑΤΑΠΙΕΙΣ, χάπι...ξέρεις που κυκλοφορεί, χάπι...ποιος το συνταγογραφεί, χάπι...το' χω πρώτη καταπιεί, χάπι...αχ ας το κάλυπτε κι ο ΕΟΠΥΥ....".

"Καλέ, αυτό μ' έπιασε..."....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου