Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

...ανοχή;

Πραγματικά βαρέθηκα να ζω σ' αυτή τη χώρα όπου υπουργός νοείται ένας γελοίος ονόματι Μιχελάκης, πρώην υπουργός ένα παχύδερμο ονόματι Πάγκαλος, βουλευτίνα μία νευρωτική ονόματι Ρεπούση και όπου ζουν κάτι άλλα ασήμαντα γλειφτρόνια της εξουσίας όπως αυτά που "θαύμασε" (όποιος θαύμασε) χθες βράδυ στην εκπομπή ενός παπαγάλου.

Βαρέθηκα επίσης να ζω σ' αυτή τη χώρα που η αντιπολίτευση ονόματι ΣΥΡΙΖΑ σέρνεται πίσω από ένα ακροδεξιό κόμμα ονόματι ΝΔ στο θέμα της βίας και δεν τρίβει στη μούρη του κάθε οριακού (ψυχολογικός όρος) συμβούλου του πρωθυπουργού μια "καλή" βία να τελειώνουμε.

«Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Κατρούγκαλου και τα όσα υποστήριξε για τη βία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και διακινεί τη θεωρία της καλής και κακής βίας. Μια θεωρία που τροφοδοτεί την εξτρεμιστική βία, διχάζει την κοινωνία και οδηγεί στο χάος (...), ο κ. Κατρούγκαλος έφτασε στο σημείο να δικαιολογεί προπηλακισμούς, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και ομηρίες καθηγητών. (...) Καλούμε τον κ. Τσίπρα, εδώ και τώρα, να αποδοκιμάσει ευθέως τις δηλώσεις αυτές και να ξεκαθαρίσει τη θέση του».

Αυτά αναφέρονται σε μια αστεία ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος που θορυβήθηκε μετά από την επιχειρηματολογία, την ψυχραιμία και τη γνώση του κ. Κατρούγκαλου και τρόμαξε ταυτόχρονα που υπάρχει άνθρωπος με ΕΛΕΥΘΕΡΗ σκέψη.

Μετά τη θέαση των 15 λεπτών της εκπομπής -σχετικό βίντεο κυκλοφορεί στο youtube και στα social media-, νιώθω βαθιά προσβεβλημένη που ζω, αναπνέω, πατώ, την ίδια γη με τους χυδαίους καλεσμένους της εκπομπής.

Νιώθω μια απέραντη αηδία.

Πόσο συμφέρον, πόση ιδιοτέλεια αλλά και πόση σκέψη με παρωπίδες, σκέψη ελεγχόμενη, χωρά κάποιος;

-Καντάρια.

Δεν μπορεί ρε γαμώτο σ' αυτή τη γη που έζησαν και μεγαλούργησαν μυαλά μ' αρχίδια, φαντασία, ζωή κι ελευθερία, να ζουν τιποτένιοι.

-Κι όμως μπορούν. Και τους ανεχόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου