Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ο Κοτρώτσος, οι Συριζαίοι και η Armand de Brignac μου.


Όταν είδα το βίντεο (διάρκειας 20 περίπου λεπτών) από την παρέμβαση των απλήρωτων πρώην εργαζόμενων στην εφημερίδα "Αποκαλύψεις" του Σεραφείμ Κοτρώτσου στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του, σκέφτηκα πως αυτός είναι ο δρόμος για τους απλήρωτους ή τους απολυμένους.

Να γίνουν ο φόβος των απανταχού αφεντικών που είδαν το φως της κρίσης και αγαλλίασαν νομίζοντας πως ήρθε η ώρα και γι' άλλα κέρδη. Ή να γίνουν ο φόβος των απανταχού λαμογιών, όλων αυτών που έχουν σημαία τους τη ρήση του γκαντέμη "σε 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται..." και ως οδοστρωτήρες καταπατούν δικαιώματα, αξιοπρέπειες, προσωπικότητες, ζωές.

Επιτέλους, σκέφτηκα. Κάποιοι πήραν στα χέρια τους την τύχη τους και ενήργησαν. Δεν κάθισαν στον καναπέ τους μεμψιμοιρώντας για το κακό που τους βρήκε. Επιτέλους. Κάποιοι δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν μπαίνουν στη γραμμή σαν πρόβατα γιατί..."τι να κάνεις; κρίση". Επιτέλους. Κάποιοι δεν κλαιν, αλλά διεκδικούν.

Άντε τώρα να ενεργοποιούνταν της "γης οι κολασμένοι", οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι απλήρωτοι και να απαιτούσαν το απλόν. Το δίκιο τους. 

Δεν θα υπήρχε λαγούμι για να κρυφτεί αφεντικό ή πολιτικάντης. Δεν θα υπήρχε τόπος για να ζήσουν. 

Αλλά επειδή κανείς δεν διεκδικεί, κανείς δεν μιλά, κανείς δεν κουνιέται, δεν σηκώνεται, δεν περπατά, δεν αναπνέει, δεν ζει, δεν νιώθει πια σ' αυτή την κοινωνία, τ' αφεντικά ξεσάλωσαν και πίνουν ακόμη περισσότερο αίμα. 

Και καλά κάνουν. Στα' χω ξαναπεί. Αφού σε βρήκαν μπόσικο, ορθώς σε πηδάνε.

Και θα σε πηδάνε εσαεί.

Α, να μην ξεχάσω να σου πω και το άλλο που σκέφτηκα βλέποντας το βίντεο.

Πόσο υποκριτές είναι ορισμένοι Συριζαίοι, ρε μάγκα μου;

Μη μου πεις πως ο Βαρεμένος που είναι και δημοσιογράφος δεν είχε ακούσει ποτέ πως ο Κοτρώτσος δεν είχε πληρώσει τους απολυμένους εργαζόμενους του. Ή ο Στρατούλης, που μέρα-νύχτα ασχολείται με τα εργασιακά. Χαμπάρι δεν είχε πάρει; 

Ερωτήσεις αφελούς, θα πεις...Anyway.

Για το τέλος αφήνω τον Παπαδημούλη. 

Η "σοβαρή" Αριστερά -ως γνωστόν- γνωρίζει από το κλασσικό μπαλέτο, τις κλασσικές πιρουέτες και άλλες κλασσικές φιγούρες. Ως σπλάχνο απ' τα σπλάχνα των συντεχνιών ο κ. Δημήτρης αφού ανέπτυξε τις κοινότυπες διαπιστώσεις του περί των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αφού για κανένα πεντάλεπτο άφησε να αιωρείται στην ατμόσφαιρα ένα αντιθετικό "αλλά", στο τέλος προέβη σε τριπλό σλάλομ ανακοινώνοντας πως αποχωρεί απ' το πάνελ και θα μεταβεί στο χώρο των καρεκλών από κάτω. 

Πόσο γελοίο το πολιτικό σύστημα ένθεν κακείθεν; 

Τα συμφέροντα, αγάπες μου, και οι άνθρωποι που τα εξυπηρετούν έστω κι αν βαφτίζονται "αριστεροί" θα μένουν εδώ αενάως.

Γιατί εσύ, ΕΣΥ, τους το επιτρέπεις.

Στην υγεία των κορόιδων!

(Πίνω κι ένα ποτηράκι -κολονάτο- Armand de Brignac, δεν σε πειράζει;)   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου