Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τώρα κοντά σου και στο τρένο! Του ΟΣΕ...


Κι εκεί που κάθεσαι "ήσυχα-ήσυχα" στη θέση σου και ρεμβάζεις κοιτώντας τη θεσσαλική πεδιάδα, ξαφνικά μια γνώριμη φωνή απ' το πουθενά φτάνει στ' αυτιά σου διακόπτοντας τη σκέψη σου.

Ο "ζητιάνος" του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου που συναντούσες κάθε μα κάθε πρωί καθώς πήγαινες στη δουλειά, τώρα, κοντά σου, και στο intercity στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, να "κραυγάζει" "Ονομάζομαι Άγγελος Στρατής, έχω πέντε παιδιά, μας έχουν δημοσιεύσει στο ΣΚΑΙ, στον ΑΝΤ1 και στο ΣΤΑΡ...πουλάω 3 στυλούς δημοσιογραφίας..." (δική του η φρασεολογία).


Ενεός εσύ, αναρωτιέσαι "μα πώς γίνεται, κι εδώ;", την ώρα που εκείνος συνεχίζει απτόητος για να πείσει το κοινό του πέφτοντας μάλιστα στα γόνατα.


Κάποιοι επιβάτες τσιμπάνε και καταθέτουν τον οβολό τους στον κύριο αφήνοντας εμένα και πάλι ενεό να συλλογίζομαι πως γίνεται να πείθεσαι τόσο εύκολα και να μην παρατηρείς (έστω κι αν τον βλέπεις για πρώτη φορά) την εξωτερική του εμφάνιση που παραπέμπει σε έναν άνθρωπο που... τρώει όόόλο το φαγητό του, που δεν δείχνει να είναι στερημένος, που δεν έχει την όψη ανθρώπου που βρίσκεται σε ανάγκη... Δεν είναι δηλαδή αδύνατος, καταβεβλημένος, κουρασμένος, ταλαιπωρημένος, συνεσταλμένος, αξιοπρεπής, βρε παιδί μου, μέσα στον πόνο του. Αντιθέτως είναι εμφανώς άνετος, καλοζωισμένος και θρασύς...

Θα μου πεις, εδώ πείθονται από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και τους κυβερνούν, δεν θα πεισθούν από έναν καλό "ζητιάνο";

Αφού περνά μία ώρα περίπου, μια δεύτερη φωνή (άγνωστη αυτή τη φορά) φτάνει πάλι στ' αυτιά μου.

Η εμφάνιση και δεύτερου ζητιάνου μέσα στο βαγόνι του ΟΣΕ, μου προκαλεί πλέον γέλιο... 

Βλέπω και πάλι έναν εύσωμο κύριο κι ακούω και πάλι μια δραματική ιστορία...


Πρόκειται προφανώς για καλή νέα μπίζνα αφού ο ηλεκτρικός μάλλον δεν δίνει πλέον λεφτά καθώς το "πρόβλημα" του κάθε ζητιάνου είναι ήδη γνωστό, πολύχρονο και... ανεπίλυτο!

Κοινώς, τους πήρανε χαμπάρι.

Έτσι κι εκείνοι πρέπει να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες.

Αλήθεια. Ο ΟΣΕ πώς το επιτρέπει;

Πώς επιτρέπει να ανεβούν στα τρένα άνθρωποι χωρίς εισιτήριο που κρύβονται στις τουαλέτες (γιατί αυτό συνέβη) και κατά πόσο διαφυλάσσει την ασφάλεια των επιβατών του;

Να περιμένω απάντηση λέτε;

(ΥΓ. Στα είχα πει και παλιά για τους ζητιάνους... Όσκαρ ζητιανιάς http://sonatamia.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5.html)



7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/4/15, 3:17 μ.μ.

    εση που ασκολιθηκεσ το σο πολη με τους ζιτιανουσ με τους αλουσ για τη δεν ασκολιε σε που μας κανουν κακο αυτή σε πιραξαν ρε φιλε δεν πορο να καταλαβο τη σουκα νανε ηζιτιανι αυτι τολαχιστον δεν κλεβον τον κοσμο κε αυτι τουλάχιστον ζον τημια πουλοντασ στιλο κε αλι χαρτομαντιλα τη κακο κανουνε ηκλεφτεσ κε ηφονιαδεσ ηνε καλιτερη τηλεσ ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ζούνε τίμια πουλώντας στυλό, αναπτήρες και χαρτομάντηλα και μετά τους βλέπεις να καρφώνουν τις σύριγγες στο χέρι τους ή να πηγαίνουν σε τσοντάδικα.

      Υ.Γ. Φίλε ανώνυμε, πρέπει να επαναλάβεις το δημοτικό επειγόντως. Ολες τις τάξεις όμως.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/7/16, 11:31 π.μ.

    Ανώνυμε ανορθόγραφε, μάλλον ζητιάνος είσαι για να τον κατηγορείς. Προφανώς οι άλλοι που αναφέρεις δεν είναι καλύτεροι, αλλά ο αρθρογράφος σε έγραψε για τους ζητιάνους σε αυτό το άρθρο. Ο συγκεκριμένος ζητιάνος είναι απατεώνας. Μπορεί να μην κλέβει με την στενή έννοια της λέξης αλλά κλέβει κι αυτός. Έχεις την εντύπωση πως θα του έδιναν χρήματα αν δεν πουλούσε το παραμύθι που πουλάει; Προφανώς όχι. Επομένως είναι απατεώνας και κλέβει με τον δικό του πονηρό τρόπο.

    Επίσης να αναφέρω όπως ο κύριος για τον οποίο γίνεται λόγος στο άρθρο, κυκλοφορεί στο μετρό αυτές τις μέρες και πουλάει το ίδιο παραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο συγκεκριμένος παχουλός είναι ο ορισμός του απατεώνα και ενδεχομένως ομοφυλόφιλος. Τον έχω δει προσωπικά η ίδια να μπαίνει μέρα μεσημέρι μέσα σε τσοντάδικο που βρίσκεται απέναντι από τα Notos Galleries. Εκτός κι αν πηγαίνει σε τσοντάδικα για να πουλήσει στυλό...

      Φαίνεται πως κάποιοι "ζητιάνοι" δεν αναλώνουν τα χρήματα που βγάζουν από τη ζητιανιά στα ναρκωτικά αλλά έχουν άλλου είδους ανάγκες...

      Διαγραφή
  3. Εδώ και ένα χρόνο λέει ότι του δίνουν οι γιατροί 1 μήνα διορία για τη ζωή της υποτιθέμενης κόρης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ και ένα χρόνο λέει ότι του δίνουν οι γιατροί 1 μήνα διορία για τη ζωή της υποτιθέμενης κόρης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/11/23, 4:07 μ.μ.

    Τωρα κυκλοφορεί στο σταθμο ΚΤΕΛ Μακεδονια στην Θεσσαλονίκη και λέει ακριβως την ίδια ιστορια και οταν δεν ζητιανεύει πινει καφε διπλα στον τερκενλη!Απορώ πως του επιτρεπουν οι οδηγοί να μπαίνει μεσα στα λεωφορεία τους και να εξαπατά νεους και φοιτητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή