Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Το τέλος τους είναι κοντά

Διαβάζοντας το... περίφημο άρθρο Πολύδωρα μια σκέψη τριβελίζει το μυαλό μου.

Το τέλος τους είναι κοντά.

Το τέλος όλων αυτών που χρόνια τώρα λυμαίνονται με τις πολιτικές τους, τις λαμογιές τους, τις σπιουνιές τους, τους φασισμούς τους, τους νεοπλουτισμούς τους, τις ανηθικότητες τους κ.ο.κ είναι περισσότερο από ποτέ ορατό.

Για να φτάσει ο Πολύδωρας, ένας εκ των εκπροσώπων όλου αυτού του κοινοβουλευτικού και αστικού συστήματος, να μιλήσει για παπαγαλάκια και να γράψει επί λέξη "όταν, ό μη γένοιτο, "φοβεροί" οικονομικο-πολιτικοί "σεισμοί θα ρημάζουνε το παν" και οι καταστροφές θα είναι κατάδηλες και σαρωτικές, τότε, εκείνα τα μίσθαρνα και προστηθέντα όργανα δεν θα έχουν ούτε αφεντικά να τα προστατεύσουν ούτε θα βρίσκουν τρύπα να κρυφτούν από τη λαϊκή οργή!", τότε γίνεται ολοφάνερο ότι άρχισαν να νιώθουν τη βαριά ανάσα αυτού που αποκαλούν "λαό".

Και τη νιώθουν όλοι τους. Πολιτικοί τε και παπαγαλάκια.

Γι' αυτό και με ελαφρά πηδηματάκια κάποιοι εξ αυτών στρίβουν το τιμόνι και αποχωρούν πανηγυρικά -όπως ο Πολύδωρας- παρότι έχουν στηρίξει εδώ και τρία χρόνια μνημόνια, τρόικες και Σαμαράδες, ή είναι σε διαδικασία σκέψης προς αποχώρηση...

Ότι έφαγαν, έφαγαν, όποια συμφέροντα εξυπηρέτησαν, εξυπηρέτησαν, τώρα ήρθε η ώρα να σώσουν το τομάρι τους και το τομάρι των μελών της οικογένειας τους.

Ωσονούπω, θα πρέπει να "κρυφτούν από τη λαϊκή οργή" που λέει κι ο Βύρωνας...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου