Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Τα "ξεφτέρια", ο κατώτατος μισθός κι εσύ που τους κοιτάς...


Αργά, σταθερά και μεθοδευμένα προετοιμάζεται η συνέχιση του εφιαλτικού σκηνικού στα εργασιακά.

Ο Μέργος ο "λαγός", ο λεγόμενος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, είχε φροντίσει να ενημερώσει το πόπολο εκεί στα μέσα Φλεβάρη για τις... απόψεις του περί υψηλού κατώτατου μισθού στην Ελλάδα που ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 586 ευρώ.

Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε η Δαμανάκη η "καιροσκόπος", η λεγόμενη επίτροπος αλιείας, η οποία δήλωσε πως στην ΕΕ συζητείται η μείωση του κατώτατου μισθού στη χώρα μας και το ενδεχόμενο αυτό δεν αποκλείεται.

Στα μουλωχτά εμφανίστηκε και η Γιαννάκου η "αντικειμενική", η λεγόμενη ευρωβουλευτής, να νουθετεί το πόπολο δηλώνοντας πως όλες οι απόψεις επί του θέματος έχουν θέση στο διάλογο. 

Ταραγμένη -δήθεν- η κυβέρνηση, έσπευσε αμέσως μετά από τις δηλώσεις των προαναφερθέντων να... διαμηνύσει σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους διά του Στουρνάρα του "στούρνου", του λεγόμενου υπουργού Οικονομικών, αλλά και διά του Βρούτση του "ξεφτεριού", του λεγόμενου υπουργού Εργασίας, πως δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού.

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, ήρθε το σημερινό δημοσίευμα καθεστωτικής εφημερίδας να επιβεβαιώσει τη νέα πραγματικότητα που σύντομα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όσοι εργάζονται...

11 πολυεθνικές εταιρείες ζήτησαν από τον Χατζηδάκη τον Κωστή, τον λεγόμενο υπουργό Ανάπτυξης, να κατοχυρωθεί νομοθετικά η δυνατότητα πρόσληψης άνεργων για μερική απασχόληση με.... (κάθεστε έτσι;) 300 ευρώ το μήνα.

Μάλιστα σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα με τους πολυεθνικούς εκπροσώπους, ο διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής (βεβαίως βεβαίως) εταιρείας ζυμαρικών (είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε) είπε στον Χατζηδάκη τον Κωστή (που καθόταν και τον κοιτούσε) πως "σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα (ξέρει ο πολυεθνικάριος τι θα πει να μένεις χωρίς πούρα), δεν αντιλαμβανόμαστε (λογικό) γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση (ποιος γαμεί τους νόμους τώρα) του κατώτατου ημερομισθίου (anyway, αφού πρέπει να πληρώνονται κιόλας τα μαλακισμένα -που λέει και ο Καμπουράκης ο γλύφτης-, ας τους δίνουμε φιλοδώρημα)."

Ο Χατζηδάκης ο Κωστής, ο λεγόμενος υπουργός Ανάπτυξης, αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν πήρε ουσιαστικά θέση επί του ζητήματος (φευ), αλλά παρέπεμψε στον Βρούτση το "ξεφτέρι", τον λεγόμενο υπουργό Εργασίας.

Αυτά αναφέρει λέξη προς λέξη το ρεπορτάζ της καθεστωτικής φυλλάδας.

Τι δεν καταλαβαίνεις, αναγνώστη μου, δεν ξέρω. 

Ξέρω, όμως, πως κάθεσαι και τους κοιτάς. Ακόμα. Αυτούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου