Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ο βουλευτάκος και οι καραμελίτσες.


Σήμερα απ' το πρωί νωρίς-νωρίς που ξύπνησα, δεν με απασχολούν οι διακοπές όπως χθες, θα ξανασχοληθώ μαζί τους το μεσημέρι.

Σήμερα απ' το πρωί νωρίς-νωρίς που ξύπνησα, με απασχολεί το τι κάνει ένας βουλευτάκος τα 20.000 (χιλιάδες, το γράφω και ολογράφως) ευρώ της μηνιαίας αποζημίωσης του, ήτοι τα 700 ευρώ την ημέρα!

Τα μάτια για το πόσα τελικά χρήματα βάζει στον τραπεζικό του λογαριασμό, μου τ' άνοιξε η εφημερίδα το Έθνος και το αποκαλυπτικό δημοσίευμά της.

Γράφει λοιπόν πως "με αφορμή την προσφυγή δικαστικών αποκαλύπτεται ότι το "πάσης φύσεως κόστος" που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή είναι υπερδιπλάσιο από την αποζημίωση που δηλώνεται".

Και συνεχίζει πως "μπορεί η αποζημίωση του βουλευτή να είναι περίπου 8.000 ευρώ το μήνα, ωστόσο με την κοστολόγηση όλων των παροχών που δίνονται στους βουλευτές και παρά τις μειώσεις που τους έγιναν, το συνολικό ποσό που πληρώνει η Βουλή μηνιαίως για καθέναν από τους "300" φτάνει τις 20.479 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα έχει αρθεί το ασυμβίβαστο και μπορεί ο κάθε βουλευτής να ασκεί παράλληλα το όποιο επάγγελμά του και να κερδίζει και από αυτό".

Λατρεμένε μου καναπεδάκια, μην μένεις ενεός. Αυτός είναι ο κόσμος που ζεις. Ο κόσμος σου.

"Πόσο μ' αρέσουν οι καραμελίτσες, θά' θελα νά' χα δέκα σακουλίτσες..."...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου