Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Οι μαριονέτες.


Λοιπόν, τούτοι εδώ οι βουλευτάδες είναι απίθανοι τύποι, βρε παιδί μου.

Το ψέμα και η υποκρισία ρέει άπλετο στις φλέβες τους και, πραγματικά, δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να διαχειριστούν την τόση απατεωνιά τους...

Δεν με πήρε κανένας πόνος, βέβαια, γι' αυτό.

Άλλο θέλω να πω.

Κάθε φορά, λοιπόν, που λες, αυτοί οι απίθανοι τύποι καλούνται να υπερασπιστούν, να πειστούν και κατ' επέκταση να πείσουν το πόπολο, τα ψηφαλάκια τους (ζωή νά' χουν), για την ορθότητα των νέων μέτρων (εδώ γελάω και το γράφω).

Και κάθε φορά σ' αυτή τους την προσπάθεια χρησιμοποιούν μια απίστευτα ρηχή και λαϊκίστικη επιχειρηματολογία η οποία τις περισσότερες φορές -καθώς είναι ρηχή και λαϊκίστικη- αναιρεί τα όσα είχαν πει μόλις χθες, πριν τους έρθει στο πιάτο το νέο μέτρο που πρέπει να υπερασπιστούν ως καλοί υποτελείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος που τον βάφτισαν κυβερνητικό εκπρόσωπο και νομίζει πως έπιασε τον πάπα απ' τ' αρχίδια, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο γόνος του Κεδίκογλου του τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. (Την ξέρεις την καταγωγή του, δεν χρειάζεται να στη θυμίσω, αλλά δεν κάνει και κακό να θυμόμαστε...γενικώς...)

Παρακολουθώ λοιπόν στο πρόγραμμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ τις δηλώσεις που είχε κάνει λίγες μέρες πριν αυτός ο ίδιος ανακοινώσει το κλείσιμο και το μαύρο στο δημόσιο κανάλι και τις δηλώσεις που είχε κάνει ένα -νομίζω χρόνο- πριν, που δεν ήταν ακόμα το κόμμα του στην εξουσία, και βλέπω μπροστά μου κυριολεκτικά μια μαριονέτα, η οποία κουνά χέρια, πόδια και στόμα, ανάλογα με το πως την κινεί ο κουκλοπαίκτης από πάνω!

Ο τύπος βαφτίζει το κρέας ψάρι με τέτοια απίθανη άνεση που -αν δεν είχε την ίδια φάτσα "νυσταγμένου"- θα νόμιζες πως πρόκειται για άλλο άνθρωπο.

Αλλά ούτως ή άλλως δεν πρόκειται για άνθρωπο, πρόκειται για μαριονέτα.

Κι από μαριονέτες, άλλο τίποτα αυτή η Βουλή και η κάθε Βουλή...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου