Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Άκουσον άκουσον

Ζεις στη χώρα του παράλογου.

Δεν περίμενες από μένα για να το  μάθεις, αλλά επειδή έχεις κοντή μνήμη και δεν είσαι καλός κριτής, -που και που- καλό είναι να στο θυμίζει κάποιος.

Σ' αυτή τη χώρα λοιπόν που ζεις, άκουσον άκουσον τι συνέβη το τελευταίο 24ωρο. Άκουσε και κρίνε (πολύ αμφιβάλλω για το τελευταίο).

Ένας μη (ΜΗ) εκλεγμένος υπουργός, αλλά φυτευτός, διορισμένος -πως το λένε τελοσπάντων στην καθομιλουμένη για να το καταλάβεις- δηλώνει: "Θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο εάν χρεοκοπούσαμε και βγαίναμε από το ευρώ, όπως υποστήριζαν κάποιοι". Ο υπουργός αυτός ονομάζεται Στουρνάρας ή Στούρνος και αυτός -που δεν εκπροσωπεί κανέναν άλλον παρά τα συμφέροντα που τον στηρίζουν και τον διόρισαν στη θέση αυτή, δηλαδή την τρόικα ή όποιον άλλο διεθνή αρπακτικό οίκο έχει από πίσω του ως μαριονέτα που είναι-, σου πετάει στη μούρη το "μνημόνιο ή τανκς". Ακόμα τον κοιτάς.

Ένας άλλος υπουργός, εκλεγμένος αυτός, δικός σου, απ' τα σπλάχνα του λαού σου ή του Λάος σου, συνεπικουρεί στον προηγούμενο και δηλώνει μέσω της αγαπημένης του ασχολίας, το twitter: "Βλέπω τις εικόνες από την πλατεία Ταχρίρ και τα τανκς στο Κάιρο και θυμάμαι τον Λάκη και τον Αλαβάνο που εύχονταν να κάνουμε το Σύνταγμα-Ταχρίρ". Ο υπουργός αυτός ονομάζεται Γεωργιάδης ή μπουμπούκος και αυτός -που εκπροσωπεί εκτός από όσους τον εξέλεξαν, τα συμφέροντα μιντιαρχών κι άλλων αρχών- περιγελά απόψεις άλλων που ακούγονται -υποτίθεται- σε καθεστώς δημοκρατίας και σου πετάει επίσης στη μούρη το "μνημόνιο ή τανκς". Ακόμα τον κοιτάς.

Ένας ακόμα απίθανος τύπος, απόγονος των χιμπατζήδων στην όψη και στο σωματότυπο, εκλεγμένος από αυτόν τον "περήφανο λαό" δηλώνει: "Και στο ζωολογικώ κίπο εάν δώσεται σε ένα χοιμπατζή μία μπανάνα ή μία σημέα, θα τη σηκόση"(η ορθογραφία πάει με τη δήλωση γιατί ανταποκρίνεται στο επίπεδο του δηλωσία). Ο τύπος αυτός ονομάζεται Μιχαλολιάκος ή νεοναζιστής και αυτός -που εκπροσωπεί πολύ σκοτεινά συμφέροντα, που σιγά μην καθίσω τώρα να αναλύω- έχει άποψη σε αυτό το δημοκρατικό καθεστώς που ζούμε και την εκφράζει με παρρησία. Ακόμα τον κοιτάς.

Για το τέλος άφησα το καλύτερο. Είναι δύο άνθρωποι, γονείς, οι οποίοι αφού συνομίλησαν και συζήτησαν το πρόβλημα της οικογένειάς τους που ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός της 28χρονης κόρης τους από τον 32χρονο πυγμάχο φίλο της, απέστειλαν επιστολές στον υπουργό Δημόσιας Τάξεως (και ουχί Τάξης), Νίκο Δένδια και στον αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, προκειμένου να συνετίσουν τον νταή. Ο διπλανός σου, ο συγκάτοικος σου στην πολυκατοικία, είναι αυτός ο άνδρας και αυτή η γυναίκα που λέγονται γονείς.

Ουφ, τα είπα πάλι και ξελάφρωσα.

Άκουσον άκουσον... ακόμα τους κοιτάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου