Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ένας επίορκος στο τιμόνι της ΔΟΕ;


Ε, ναι, λοιπόν, η κατρακύλα δεν έχει πάτο. Ούτε η αβελτηρία.

Νέος πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, γνωστής και ως ΔΟΕ, εξελέγη ο Χαράλαμπος Κόκκινος.

Ο Κόκκινος (αν και θα έπρεπε να λέγεται Γαλάζιος) είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ και αποτελεί κλασική περίπτωση επίορκου δημόσιου υπαλλήλου ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες θα πρέπει να απολυθεί. 

Αιτία... Το Φεβρουάριο του 2012 καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο της Σύρου για το διαγωνισμό προσλήψεων συμβασιούχων στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου το 2005, σε 5μηνη φυλάκιση με αναστολή, μετά από σχετική μήνυση του βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ (νυν κυβερνητικό συνεταιράκι), Παναγιώτη Ρήγα.

Αμέσως μετά μάλιστα σε δήλωσή του ο Κόκκινος (που τότε ήταν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κυκλάδων) τόνιζε πως η απόφαση αυτή δεν του δημιουργεί πρόβλημα σε πιθανή υποψηφιότητα του ως βουλευτής αλλά ούτε και στον επαγγελματικό του χώρο (ως δάσκαλος που είναι), εκτός "κι αν εξαντλήσουν όλη την αυστηρότητα τους οι ανώτεροι του"!

Αλλά ο "άξιος" αυτός λειτουργός, έχει κι άλλη καταδίκη... το Μάρτιο του 2013 (φέτος δηλ) καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου για ψευδείς βεβαιώσεις κατ' εξακολούθηση!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κόκκινος από το Νοέμβριο του 2008 και μετά ως γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κυκλάδων, υπέγραφε διαταγές πορείας του υπηρεσιακού οχήματος με τις οποίες εγκρίθηκαν αντίστοιχες μετακινήσεις στη Σύρο χωρίς αυτές όμως να πραγματοποιηθούν ποτέ.

Νομίζω πως τα δημόσια σχολεία και οι λειτουργοί τους βρήκαν στο πρόσωπο του Κόκκινου τον απόλυτο εκπρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας, το τέκνο που γεννήθηκε από τα σπλάχνα της και αποτελεί ακριβώς την πεμπτουσία των ιδανικών της. Καλά, μην περιμένεις να σου απαριθμήσω τα ιδανικά της ελληνικής κοινωνίας. Κοίτα γύρω σου και φτύσε... 

Άξιος, άξιος, ο Κόκκινος!

Καλή θητεία, προεδράρα! 

Και μην ξεχνάς να κάνεις σωστά τη δουλειά σου, όπως εσύ ξέρεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου