Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μαθητές δημοτικού και η Χρυσή Αυγή


Η πληροφορία είναι συγκεκριμένη και αφορά σε μαθητές σχολείου της Αττικής. Μαθητές δημοτικού. Κρατήστε το αυτό.

Οι καπετάν φασαρίες του σχολείου, λοιπόν, αυτοί που κάνουν bullying στους πιο ευαίσθητους συμμαθητές τους, τους ζητούν -προκειμένου να σταματήσουν να τους πειράζουν λεκτικά ή να τους ασκούν σωματική βία-να υπογράψουν ένα χαρτί ότι... εγγράφονται στη Χρυσή Αυγή.

Το χαρτί αυτό γράφει επάνω "Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή", έχει το σύμβολό τους που προσομοιάζει στη σβάστικα κι από κάτω έχει να συμπληρώσει ο μαθητής το ονοματεπώνυμό του.

Με αυτόν τον τρόπο ο ευαίσθητος μαθητής γλιτώνει το bullying των επιθετικών συμμαθητών του και "χαίρει" της προστασίας τους.

Κι αν αυτά συμβαίνουν σε δημοτικό (επαναλαμβάνω) σχολείο, σκέψου τι γίνεται στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Σκέψου επίσης ποιος προτρέπει τους μαθητές του δημοτικού, τα παιδάκια, να ζητήσουν από τους συμμαθητές τους να εγγραφούν στο κόμμα των χρυσαύγουλων, ποιος τους προμηθεύει με το συγκεκριμένο υλικό, ποιος τους καθοδηγεί...

Πριν από κανένα δίμηνο -αν θυμάμαι καλά στα τέλη Φεβρουαρίου- είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες μαθητών του δημοτικού από 6 έως 10 ετών κατά τη διάρκεια κατήχησης τους στην Αρτέμιδα Αττικής. 


"Είμαστε το αύριο και είσαστε το χθες", έγραφαν οι φασίστες στην επίσημη ιστοσελίδα τους εξηγώντας (για όποιον αντέχει να το διαβάσει) πως "είκοσι και πλέον μικρά Ελληνόπουλα ήρθαν με τους γονείς τους και απόλαυσαν ένα υπέροχο διαδραστικό ταξίδι με οδηγούς τις 2 παιδαγωγούς της Τ.Ο. Οι συναγωνίστριες εμφύσησαν τα ελληνικά ιδεώδη στους μικρούς μας φίλους με προβολή παιδαγωγικού βίντεο και τα παιδιά συμμετείχαν στη συζήτηση για τη γέννηση του αρχαίου κόσμου..." κτλ κτλ, εξαιρετικά επικίνδυνα και εξοργιστικά.

Ο φασισμός, κατά πως φαίνεται, απλώνει τα χέρια του στις πιο ευαίσθητες και τρυφερές ηλικίες, για να βρει ακροατήριο και να χτίσει ένα σιχαμερό, μαύρο μέλλον για τις επόμενες γενιές...

Δουλεύει με μέθοδο και οργάνωση. Δημιουργεί δομές. Σπέρνει το μίσος, το φόβο και τη βία. Εμφυσύει στις αθώες και αγνές ψυχούλες το θάνατο, το έρεβος, την τυφλή υποταγή, τη δουλικότητα, τη στρατιωτική πειθαρχία. Φτιάχνει πειθήνια όργανα.

Ο φασισμός είναι εδώ πια, δυστυχώς, και "δεν θα πεθάνει μόνος.

 Τσάκισέ τον".

Μίλα, πες, ευαισθητοποιήσου...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου