Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Σκιερή η προπαγάνδα...

Tο σάιτ του... έγκυρου δημοσιογράφου -ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει εμφανισθεί με μπαζούκας ανά χείρας στην τιβι- είναι ξεκάθαρο.

Με τίτλο "Πληροφορία σοκ" μας... ενημερώνει:

"Φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του φέρεται να είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες".

Αλήθεια; Που πήγε το μυαλό σας;




Το δικό μου κάπου πολύ-πολύ συγκεκριμένα.

Ο συντάκτης του κειμένου το ξέρει. Ξέρει καλά ΤΙ κλίμα και ΤΙ δεύτερες σκέψεις θα δημιουργήσει η "είδηση" που μεταδίδει στον "απλό" αναγνώστη. Γνωρίζει πως αυτό που κάνει αποτελεί χυδαία βεβήλωση της μνήμης ενός δολοφονημένου εφήβου. Ξέρει ότι πράττει ασέβεια σε βάρος νεκρού.

Γι' αυτό και σπεύδει πάραυτα να διαχωρίσει τη θέση του (sic!). 

Γράφει λοιπόν: "Η αποκάλυψη αυτή βέβαια δεν μπορεί να συνδεθεί και να ρίξει σκιές στον δολοφονημένο Αλέξη Γρηγορόπουλο".


Σκιές δηλαδή που έχει ήδη ρίξει ο ίδιος ο συντάκτης μέσω του τίτλου του κειμένου του και όχι η "αποκάλυψη" αυτή καθ' αυτή...

Σκιές που έρχονται και πέφτουν εκ νέου όχι μόνο στο νεκρό σώμα του Αλέξανδρου, αλλά και στο σώμα μέρους της ελληνικής κοινωνίας που ξεσηκώθηκε το Δεκέμβριο του 2008, το οποίο -πρόστυχα ο συντάκτης του κειμένου- δίνει βορά σε κάθε είδους "δένδιες και αδώνιδες". 

Σκιές που έρχονται και πέφτουν πάνω στους συμμαθητές του Αλέξανδρου, στους μαθητές της χώρας και στους ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους που βγήκαν στους δρόμους εκείνες τις μέρες...

Σιγά μην συγκινηθεί κανείς βέβαια...

Πάντως εγώ στο Άρθρο 1 του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας διαβάζω: "Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας".

Σκιερή η προπαγάνδα...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου