Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ή ταν ή επί τας, παπαγαλάκια μου.

Αχ αυτή η νοημοσύνη της κοινής γνώμης...

Μπορούν απτόητα τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να συνεχίζουν να την υποτιμούν καθημερινά...

Μπορούν για παράδειγμα να της λένε πως πρέπει, -επιβάλλεται, βρε αδελφέ-, να κοπούν οι μισθοί των 800 ευρώ και οι συντάξεις των 500 ευρώ, για να μειωθεί το έλλειμμα και την ίδια ώρα να της λένε πως είναι λαϊκισμός να κριτικάρεις τις αμοιβές της νέας διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλ. τον ύψους 215.000 ευρώ ετήσιο μισθό της διευθύνουσας συμβούλου, τον ύψους 185.000 ευρώ ετήσιο μισθό του αναπληρωτή διευθύνοντος και τον ύψους 165.000 ετήσιο μισθό του μέλους.

Μπορούν επίσης να της λένε πως δεν υπάρχει λόγος να παραπονιούνται τα νέα παιδιά με ένα ή δύο μεταπτυχιακά γιατί δεν βρίσκουν δουλειά στο αντικείμενό τους προτρέποντας τα να πάνε να δουλέψουν σερβιτόροι ή καθαρίστριες αντί να "κοπρίζουν" στις καφετέριες, και την ίδια ώρα να της λένε πως οι υπέρογκοι (εν μέσω κρίσης) μισθοί συμβούλων του πρωθυπουργού ή νέων διοικήσεων Ταμείων (όπως το Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είπαμε πριν) είναι ευνόητοι αφού οι άνθρωποι έχουν πτυχία, μεταπτυχιακά, μάστερς. Τζάμπα τα έκαναν;

Μπορούν ταυτόχρονα να της σερβίρουν τους... παχυλούς μισθούς των εργαζόμενων για παράδειγμα στο μετρό, που δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τις 2.000 μικτά, να την πείθουν πως είναι σκάνδαλο να αμείβονται με αυτό το "υπέρογκο" (επαναλαμβάνω μεικτό) ποσό για να δουλεύουν κάτω απ' τη γη, μέρα-νύχτα, καθημερινές, Σάββατα, Κυριακές και αργίες έχοντας υπό την ευθύνη τους εκατοντάδες ανθρώπους, όταν την ίδια ώρα στην ΕΡΤ προσλαμβάνονται γαλαζοπράσινοι συνάδελφοί τους παπαγαλάκια ως... ειδικοί σύμβουλοι (Προσωπικό Ειδικών Θέσεων), από τους οποίους μερικοί και μερικές με δεύτερες και τρίτες δουλειές σε καθεστωτικές εφημερίδες για πχ, και αμοιβές που αρχίζουν από τις 2.500 και φτάνουν στις 4.000 ευρώ.

Μπορούν πάλι να της λένε πως είναι μαλακισμένα όσα παιδιά, γενικά νέοι, συμμετέχουν σε καταλήψεις κτιρίων, πορείες, διαδηλώσεις, αντιδρούν και παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο, γιατί αυτά είναι παράνομα πράγματα, και την ίδια ώρα να της λένε πως η ανεργία στους νέους ξεπερνά πια το 50%, φτάνοντας το 52,8 στις ηλικίες 15-24 ετών.

Μπορούν επίσης να της λένε πως όταν κάποιος πάει να ληστέψει μια τράπεζα με καλάσνικοφ, περίπου επιβάλλεται να φάει το ξύλο της αρκούδας γιατί "που πάει με το καλάσνικοφ, θα σκοτώσει κόσμο", ενώ την ίδια ώρα της λένε πως χάθηκε η Λίστα Λαγκάρντ και δεν μπορούν να γίνουν έλεγχοι για τα εμβάσματα μεγάλων κεφαλαίων σε τράπεζες του εξωτερικού. 

Εν τω μεταξύ, τα παπαγαλάκια δεν αναρωτιούνται ποτέ γιατί δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο φασιστών δολοφόνων του άτυχου Πακιστανού εργάτη στα Πετράλωνα δηλ. του πυροσβέστη Χρήστου Στεργιόπουλου και του 25χρονου Διονύση Λιακόπουλου, να τους δούμε κι εμείς, να αναγνωρίσουμε μπας κι έχουν φάει κι άλλους μετανάστες καθότι πολλές οι δολοφονίες τελευταία. Καλά-καλά, βέβαια, ούτε που ακούσαμε τα ονόματά τους...

Τα παπαγαλάκια εξακολουθούν να πράττουν και να ενεργούν ακόμα με ασυλία. Εξυπηρετούν κατά γράμμα τα αφεντικά τους κι εξακολουθούν να κρατούν με νύχια και με δόντια τα τελευταία οχυρά τους. Δεν έχουν άλλες επιλογές. Ή ταν ή επί τας.

Αυτή η έρμη η κοινή γνώμη δεν ξέρω τι συμφέροντα έχει και τους πιστεύει ακόμη...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου