Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Εξαθλίωσέ με, αγά μου, ν' αγιάσω...


Διάβασα μια ανακοίνωση χθες και μόνον που δεν έπεσα απ' την καρέκλα.

Απ' την υποκρισία που ζει και βασιλεύει ακάθεκτη.

Ο ΣΚΑΙ (ο γνωστός και μη εξαιρετέος, ο μνημονιακός) εξέδωσε ανακοίνωση κατά της εταιρείας forthnet μετά την κοινοποίηση της δικαστικής απόφασης για τα στιγμιότυπα των αγώνων της Super League.

Μεταξύ άλλων διαβάζω στο κείμενο υπεράσπισης των... δικαιωμάτων του καναλιού: "Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα του βασικού μισθού των 586 ευρώ, η NOVA απαιτεί 61,9 ευρώ για το πλήρες πακέτο καναλιών..." κτλ κτλ.

Και σκέφτομαι αφελώς: "μα καλά, αυτοί δεν είναι που απολύουν σωρηδόν το προσωπικό τους και μειώνουν τους μισθούς του εναπομείναντος διαρκώς; Τώρα τι; Υπερασπίζονται τα "δικαιώματα" του... φτωχού και την πρόσβασή του στο... θέαμα;".

Μα, φυσικά. Γιατί όχι.

Τα Χριστούγεννα -θυμήθηκα- ένας άλλος μνημονιακός και μη εξαιρετέος, το Mega, συγκέντρωνε ρούχα, φαγητά και δεν ξέρω γω τι άλλο, για να... βοηθήσει τους "πληγέντες" απ' την κρίση. Αυτούς που οι μεγαλοδημοσιογράφοι του έδειχναν πάντα με το δάχτυλο υψωμένο πως πρέπει να πληρώσουν, να σεβαστούν το μνημόνιο, τους δανειστές, τις υποχρεώσεις της χώρας έναντι τρίτων κτλ κτλ.

Καλέ. Και προχθές πάλι -θυμήθηκα- το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε τη διανομή "μοντέρνων" συσσιτίων σε σχολεία όπου έχουν αναφερθεί φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών.

Αφού εξαθλίωσαν την κοινωνία, ε, μπορούν τώρα να το παίξουν και "φιλάνθρωποι", "ανθρωπιστές", "άνθρωποι" και όλα τα παράγωγα.

Γιατί όχι; 

Εξαθλίωσέ με, αγά μου, ν' αγιάσω...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου