Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Χουντοσυζήτηση...

Πες μου τώρα έναν σοβαρό λόγο γιατί εγώ -που δεν έζησα χούντα- να μην πιστέψω το σύνθημα "η χούντα δεν τελείωσε το '73";

Βρες μου, καλέ μου άνθρωπε, έναν λόγο να πιστέψω ότι αυτή η συγκυβέρνηση του Αντωνάκη, του συνταγματολόγου των συμφερόντων της ολιγαρχίας και του κυρ-Φώτη, είναι "δημοκρατική". Όχι ότι με πήρε κανένας καημός για τη δημοκρατία και ψάχνω με το φανάρι (ως άλλος Διογένης) να τη βρω, ούτε φυσικά με πήρε κανένας πόνος να βρω κάτι να πιστέψω για το συγκυβερνολόϊ. Άλλο είναι το ερώτημα που σου θέτω.

Γιατί δεν είναι χούντα; Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τη χούντα της περιόδου '67-'73 απ' το σήμερα ή από αυτό που ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια;

Τότε βασανίζονταν στα μπουντρούμια της ΕΑΤ-ΕΣΑ ή στις κατά τόπους χωροφυλακές (έτσι δεν έλεγαν, το πάλαι ποτέ, την αστυνομία;) κομμουνιστές, σήμερα βασανίζονται στη ΓΑΔΑ ή στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, αντιφασίστες.

Τότε ψήφιζε νόμους στη Βουλή η κυβέρνηση του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, σήμερα εκδίδονται πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και δεν χρειάζεται να ψηφίσει καν, καμιά Βουλή.

Τότε είχαν έναν νόμο περί τεντιμποϊσμού και διαπόμπευαν δημοσίως όποιον για παράδειγμα είχε μακριά μαλλιά κρεμώντας πάνω του μια πινακίδα που έγραφε "είμαι τεντιμπόις" και περιφέροντας τον στους δρόμους, σήμερα με την αγαστή συνεργασία των μέσων μαζικής αποβλάκωσης δημοσιεύουν φωτογραφίες ιερόδουλων γυναικών που είναι φορείς του έιτζ.

Τότε απαγορεύονταν η απεργία στους δημόσιους υπαλλήλους, σήμερα επιστρατεύουν εργαζόμενους που τολμούν να κάνουν απεργία πάνω από 5 μέρες ενώ συζητούν την αλλαγή του νόμου για τις απεργίες (sic) και της επαναφοράς της ανταπεργίας δηλαδή του κλεισίματος της επιχείρησης από τον εργοδότη σε περιπτώσεις απεργιών διαρκείας των εργαζομένων!!!

Θες κι άλλα;

Θα στα πω επιγραμματικά: είναι χούντα να σου μειώνουν τη σύνταξη ετσιθελικά και ενώ την έχεις χρυσοπληρώσει κατά τη διάρκεια του εργασιακού σου βίου; Είναι χούντα να σου μειώνουν το μισθό με ατομική σύμβαση και με τη δαμόκλειο σπάθη να επικρέμαται πάνω από το κεφάλι σου "αν δεν υπογράψεις, απολύεσαι"; Είναι χούντα η κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος που κατακτήθηκε τον τελευταίο αιώνα με αίμα; Είναι χούντα η βίαιη προσαρμογή επί τα χείρω μιας κοινωνίας;

Τι είναι τελοσπάντων αυτό που ζούμε;

Αν δεν έχεις απάντηση, ψάξου. Κάτι κάνεις στραβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου