Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης στα όπλα!


Αυτός ο παπάς δεν θά' χει την τύχη του, εκ Θεσσαλονίκης, Άνθιμου ή του, εκ Καλαβρύτων, Αμβρόσιου, στα νέα της βραδινής τηλοψίας.

Δεν θα του δοθεί ο χρόνος να αναπτύξει τις απόψεις του στο κοινό των συνταξιούχων στις 7 το πρωί σε κάποια "ενημερωτική" εκπομπή των μπουκωμένων καναλιών.

Αυτός ο παπάς, ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης (λες να έχει σχέση  με το ένδοξο σόι της Όλγας;) δεν εκθειάζει φασίστες ή εθνικιστές.

Αυτός ο παπάς ξέρει να θέτει διλήμματα: "Ή με τις αλυσίδες ή με τα όπλα".

Ζει κι εργάζεται κάπου στην Κρήτη. Με με ρωτήσεις λεπτομέρειες.

Βρήκα "το φλογερό του κήρυγμα" σε ένα κρητικό σάιτ.

Μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τους αγωνιστές στο Σφακάκι.

"Το Σφακάκι -είπε- σηματοδοτεί την αιώνια αντίσταση κατά του Φασισμού, που και σήμερα βοηθούμενος από τις συγκυρίες επιχειρεί και πάλι να απλώσει τα πλοκάμια του".

Και πρόσθεσε: "Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η δημιουργία ενός νέου ΕΑΜ με βασικό στόχο την καθοδήγηση των λαϊκών στρωμάτων για να μπορέσουμε οργανωμένα και μονιασμένα να συγκρουστούμε με το Μινώταυρο του μνημονίου που δεν χορταίνει με όσες ανθρωποθυσίες και να γίνουν".

Και δεν σταμάτησε εκεί! "Το Σφακάκι το λέει καθαρά. "Σηκωθείτε από τους καναπέδες και βγείτε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθείτε", φτάνει πια η μοιρολατρία, φτάνουν πια οι κλάψες, ήρθε η ώρα, αληθινή ώρα για αληθινούς αγώνες".

Λατρεμένε μου καναπεδάκια, σε πήραν χαμπάρι και οι του Θεού εκπρόσωποι! Τι λέει τούτος εδώ; Δεν ξέρει πόοοσο αναπαυτικά είναι να κάθεσαι στον καναπέ;


(ΥΓ. Εδώ τον διάβασα: http://www.cretalive.gr/crete/view/to-flogero-khrugma-tou-papa-andrea-kefalogiannh/98600)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου